Zborovski forum Seznam forumov Zborovski forum
Ta forum je namenjen izmenjavi informacij s slovenskega zborovskega prizorišča
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Ritsuyu-Kai (Tokio, Japonska) in VAL pri frančiškanih

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zborovski forum Seznam forumov -> Jesen 2009
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dsvensek



Pridružen/-a: 30.07. 2007, 13:27
Prispevkov: 30

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2009 10:46    Naslov sporočila: Ritsuyu-Kai (Tokio, Japonska) in VAL pri frančiškanih Odgovori s citatom

Datum: 13. oktober 2009
Čas: 20:00 - 21:30
Kraj: Cerkev Marijinega oznanenja (frančiškani), Prešernov trg, Ljubljana

Japonski zbor Ritsuyu-kai iz Tokia pod vodstvom maestra Fumiaki Kuriyame je eden izmed najznamenitejših japonskih zborov, ki ga sestavljajo samo izbrani japonski zborovski pevci. Med drugim so kot modelni zbor sodelovali na 4th World Symposium on Choral Music v avstralskem Sydneyju in so tudi dobitnik Velike zborovske nagrade Evrope 1996 (Grand Prix Europe 1996). Poleg velikih koncertnih projektov z japonskimi simfoničnimi orkestri se zbor posveča tudi naročanju in prvim izvedbam skladb skladateljev kot so Akira MIYOSHI, Hikaru HAYASHI, Shinichiro IKEBE, Tokuhide NIIMI, Akira NISHIMURA, Haruna MIYAKE, Rikuya TERASHIMA, Javier Busto, in Odd-Arne Jacobsen.

Program:
Zbor Ritsuyu-kai z maestrom Fumiaki Kuriyamom se bo ljubljanskemu občinstvu predstavil z deli japonskih skladateljev R. Terashime, A. Nishimure, A. Miyoshija, T. Takemitsa, R. Ogore, M. Mamiye, A. Miyoshija, M. Shibate in slovenskega skladatelja A. Čopija.

Vstop prost!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alen Šest



Pridružen/-a: 12.10. 2009, 16:35
Prispevkov: 1
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: 12 Okt 2009 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Konichiwa!

Lep pozdrav v imenu pevskega zbora Triglav Lesce, ki se je nedavno vrnil prav iz Tokia, kjer smo bili na gostovanju pri tamkajšnjih ljubiteljskih zborih.

O vtisih iz te prečudovite, pravljične dežele prijaznih in marljivih ljudi kdaj drugič, tokrat pa bi vsem, ki berete te vrstice, toplo priporočil ogled koncerta. Glede na to, kar smo videli in slišali v daljni deželi, že ljubiteljski zbori dosegajo izjemno kvaliteto, kaj šele zbor takega ranga, kot Ritsuyu-kai, takorekoč jagodni izbor. Ne samo njihov način petja, ki je malce drugačen od našega, drugačna tonska lestvica, tanjši in nežnejši, pa vendarle izostreni in čisti, natančni glasovi, tudi tako drugačna in bogata ter visoko razvita kultura, kot je japonska, ter njihov smisel za estetiko in težnja k popolnosti, privzgojeni čut, da se v vsem potrudijo maksimalno, so zagotovilo, da vsak njihov koncert ostane poslušalcu v trajnem spominu. Zategadelj se lahko nadejamo, da bo koncert v takšni zasedbi, kot se nam obeta, resnično nepozaben.

Kaj je pri petju lepšega, kot izmenjava bogatega kulturnega izročila drugim narodom...na koncu smo vsi bogatejši, ne samo za nova obzorja duha, kulture in narave, pač pa tudi za trajna prijateljstva. Če kje, potem tu najbolj občutimo živost obrabljene krilatice: "Glasba nas povezuje." Kljub različnosti jezikov preko petja najdemo univerzalni jezik, ki ga vsi razumemo...in ki nas notranje poveže, da vsi začutimo, da smo si bratje...da smo ljudje. Vsem želim, da bi lahko kdaj doživeli trenutek, ko skupaj zapoješ s pevci iz druge dežele in občutiš to, kar sem pravkar napisal.

Nikoli ne bomo pozabili utripajočih sopranov, ki so plahutali nekje dvignjeni nad zemljo, kakor v meglicah višav pod vrhovi Fudžija, tam, v tistih višavah, kjer domujejo angeli. Ne mogočnih moških glasov, ki so pluli po brezmejnem morju, utrjeni od vsakodnevnega napora za skromen ulov. Upam, da nekaj takega slišimo tudi jutri.

Toplo vabljeni!

Saikai-nasvidenje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zborovski forum Seznam forumov -> Jesen 2009 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.